Byggegrund, hustype og placering

Byggegrundens udformning har en afgørende betydning for hvilken husform, der er den mest oplagte for en optimal udnyttelse af din byggegrund. Få det største udbytte af byggegrundens muligheder med den rette husform og placering. Inden du tager en dialog med din Milton Huse byggerådgiver tjek evt. hvordan huset må bygges ift. gældende lokalplaner. Din byggerådgiver deltager gerne ved en berigtigelse af din byggegrund. 

Milton Huse har mange års erfaring med placering af danskeres huse i den optimale vinkel på byggegrunden i forhold til solen, ønsker til hverdagen og ikke mindst behov. Derfor er det altid en god idé at spørge et byggefirma til råds under planlægningen af dit drømmehus, når du og din familie når til hvor huset skal placeres på byggegrunden. Her kan gode råd baseret på flere hundrede huses placeringers være nyttig.

Byggegrund og hustype

Det kan være svært som nybygger at vide hvilken hustype, der er mest optimal for din grund. I nedenstående har vi listet en række anbefalinger, så du får mest ud af byggegrunden.

En smal grund:

Som udgangspunkt er den bedste hustype til en smal grund et længehus. Her minimeres ”grundspild” eksempelvis et ærgerligt hjørne, der kan være gemt bag en vinkel på huset.

Et vinkelhus kan være svært at placere på en smal grund, da det kan være en udfordring at skabe plads til husets vinkel.

Se eksempel på et Milton længehus på en smal grund

 

En kvadratisk grund:

Hvis du gerne vil, at alle muligheder skal være åbne på en grund, skal du helt sikkert gå efter en kvadratisk grund. Her kan langt de fleste hustyper placeres godt.

 

Se eksempelvis Milton Huses dobbelte knækhus

 

En grund, hvor det ene hjørne går ud i en spids:

Præcis hvilken planløsning der er den optimale på en sådan grund, afhænger af flere faktorer. Eksempelvis hvordan vender grunden - altså imod hvilket verdenshjørne er grundens spids?

Vender spidsen eksempelvis imod sydvest og er tilkørslen til grunden på grundens brede side, kunne en optimal løsning være et forskudt vinkelhus eller et vinkelhus.

Placering på grunden

Som nybygger har man mange tanker, idéer og løsninger i hovedet, og nogle gange kan det være de små ting, der kan have stor betydning. For eksempel hvor og hvordan på grunden dit nye hus placeres.

Solens vandring over himlen

Vil du gerne nyde så mange solskinstimer på terrassen som muligt, er det en rigtig god idé at vælge en sydvendt terrasse eller alternativt en sydvestvendt. Herved skinner solen på terrassen det meste af dagen, men også ud på aftenen, hvor du, alt andet lige, måske gerne vil nyde noget god mad sammen med familien på terrassen.

Omvendt er det også en rigtig god idé at placere husets køkken/alrum mod syd eller sydvest, da mange ofte har store vinduespartier i rummet. Derved får du gavn af en masse lys ind i rummet, også på den mere mørke tid på året.

Det er også en god idé i videst mulige omfang at placere husets soverum mod nord for derigennem at få et mere dunkelt rum og måske også køligere rum, der kan danne grundlag for en god nats søvn.

En udsigt, der skal nydes

Tag højde for om der en særlig udsigt, du ønsker at udnytte. I så fald vil det være en løsning at husets hjerte, køkken/alrummet eller stuen vender i den pågældende retning, således udsigten også kan nydes i varmere omgivelser i årets kolde måneder.

Nabohuset/nabohusene/træernes placering

Hvis du bygger et sted, hvor der er etablerede huse i området omkring, er det en god idé at indtænke dem i husets placering på grunden. Er det ok, at stuen eksempelvis placeres således, at naboen vil kunne følge med - eller skal huset trækkes tilbage på grunden, så der kommer afstand og mulighed for et hegn eller lignende for at sikre noget privatliv?

Kontakt Milton Huse

Spørgsmålene er mange, når dit nye hjem skal placeres på grunden, så tøv ikke med at tage fat i os. Hos Milton Huse hjælper vi dig gerne på vej med din og din families nybyggerdrøm. En lokal Milton Huse byggerådgiver kender dit område, og giver gerne gode tips og tricks til både plantegning og placering af huset på grunden.

Kontakt os for sparring på info@miltonhuse.dk eller ring til os på tlf. 75 62 43 00.

Ét hjem/ By Milton #5 - designet til nybyggere

Drømmer du om at bygge nyt? Bestil magasin og katalog i ét, der er fyldt med idéer, nyttig viden, gratis plantegninger, tips og meget mere. Bliv klædt på til 1. møde med byggerådgiveren, kom med indenfor hos ægte nybyggere og få fx. de bedste idéer af indretningsarkitekt og rumdesigner, Sif.
Vi pakker og sender magasinet til dig med det samme. Magasinet er gratis.

Bestil dit gratis eksemplar her

Gå på opdagelse i Miltons inspirationshuse

Kig forbi et af inspirationshusene, som har åbent hver søndag i hele landet. Her kan du få masser af inspiration til dit kommende nye hjem. Mulighederne er uendelig mange - det er dine ønsker og behov, der er afgørende.

 

Se inspirationshuse